!css

Directie en Raad van Bestuur

Publicatie van de externe functies uitgeoefend door de effectieve leiders en de bestuurders van de bank. Toepassing van de circulaire D1 2002/5 van de Commissie voor het bank- en financiewezen.

Directiecomité

Eric De Marchi

Eric De Marchi

Head of Wealth Management Solutions
Eric De Marchi
Joost Pieters

Joost Pieters

Commercial Director
Joost Pieters
Jean Sonneville

Jean Sonneville

Chief Executive Officer
Jean Sonneville
Wim De Coen

Wim De Coen

General Secretary
Wim De Coen
Eric De Marchi

Eric De Marchi

Head of Wealth Management Solutions

Eric De Marchi is Head of Wealth Management Solutions België sinds 2017.

Hij vervoegde in 2008 Société Générale Private Banking Luxemburg als Customer Relationship Manager. In 2010 werd Eric De Marchi aangesteld als Deputy Head European Desk en van 2013 tot 2016 was hij verantwoordelijk voor het opstarten van de activiteiten private banking van Société Générale in Kroatië.

Eric De Marchi startte zijn carrière in 2000 bij Banque Internationale de Luxembourg (Dexia) als Customer Relationship Manager. Na 7 jaar maakte hij vervolgens de overstap naar Hottinger & Cie.

Joost Pieters

Joost Pieters

Commercial Director

Sinds 2017 is Joost Pieters Commercial Director  van Société Générale Private Banking België.

Hij vervoegde de bank in 2010 als Head of Institutional Clients. In 2012 werd Joost aangesteld als Head of Institutional & FIM Clients en in 2014 als Head of Commercial Flemish Network.

Joost Pieters startte zijn carrière in 2001 als trainee bij Artesia Banking Corporation. Hij vervoegde vervolgens in 2002 Dexia Asset Management, waar hij 8 jaar werkzaam was als Relationship Manager Institutional Sales Belgium. Met ondertussen al meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector beschikt hij over een uitstekende kennis over de financiële markten.

Joost Pieters behaalde in 2001 een Master in de Handelswetenschappen – Finance en Risicomanagement.

Jean Sonneville

Jean Sonneville

Chief Executive Officer

Jean Sonneville is Chief Executive Officer van Société Générale Private Banking België sinds 2015.

Hij vervoegde de bank begin 2014 als Director of Strategy en werkte in die hoedanigheid intensief aan de verdere transformatie van de bank.

Jean Sonneville startte zijn carrière in 1986 bij ING Groep, waar hij meer dan 20 jaar werkzaam was. Vervolgens maakt hij de overstap naar SWIFT, waar hij onder meer de functie bekleedde van Global Head of Funds en Key Account Director voor de regio EMEA. Met zijn reeds 32 jaar ervaring in het bankwezen, heeft hij een zeer uitgebreide kennis van fondsen, beursverrichtingen en vermogensbeheer.

Jean Sonneville heeft een Master behaald in Rechten aan de Universiteit Gent in 1985 en een Master in Bedrijfsmanagement aan de UCL-IAG in 1986.

Wim De Coen

Wim De Coen

General Secretary

Wim De Coen is General Secretary van Société Générale Private Banking België sinds oktober 2001.

Wim De Coen startte zijn carrière bij Bank De Maertelaere in 1986 op de afdeling boekhouding. Daar stond hij onder meer in voor de implementatie en uitwerking van boekhoudkundige software. In 1995 werd hij aangesteld als verantwoordelijke voor de administratie binnen de bank en werkte hij intensief aan de omvorming van beursvennootschap tot bank.

In 1997 werd Wim De Coen vervolgens aangesteld als lid van de Raad van Bestuur en Gedelegeerd Bestuurder en in 2001, na de overname van Bank De Maertelaere door de groep Société Générale, als Secretaris Generaal en Gedelegeerd Bestuurder. In die hoedanigheid leidt hij de operationele diensten.

Wim De Coen heeft een Master in Economische Wetenschappen behaald aan de Universiteit Gent.

Raad van Bestuur

Patrick Folléa
Bestuurder - Voorzitter

Pierre Jolie
Onafhankelijk Bestuurder

René Dalvit 
Bestuurder

Denis Stas de Richelle 
Bestuurder

Jean Sonneville
Afgevaardigd Bestuurder - Voorzitter Directiecomité

Eric De Marchi
Afgevaardigd Bestuurder - Vicevoorzitter Directiecomité

Wim De Coen
Afgevaardigd Bestuurder - Secretaris Generaal Directiecomité

Joost Pieters 
Afgevaardigd Bestuurder - Lid Directiecomité

 

Externe bestuursmandaten

JSO : PBA Belgium (Private Bankers Association)
Eric De Marchi : Tournesol
René Dalvit : TIVLAD