!css

Golf

De groep Société Générale is al sinds 2001 officiële partner van de Franse Golffederatie en sinds 2004 ook van de French Open. De groep is ook sponsor van het internationale vrouwentoernooi Evian Masters en steunt de golfsport zowel op professioneel als amateurniveau.

-

Met de groep organiseert Société Générale Private Banking heel wat golfevenementen en sponsort het twee profspelers: Julien Quesne en Rafael Cabrera Bello.

Julien Quesne

Julien Quesne

Julien Quesne
Rafael Cabrera Bello

Rafael Cabrera Bello

Rafael Cabrera Bello
Julien Quesne

Julien Quesne

Julien Quesne begon te golfen toen hij 17 was. Al snel klom hij op in de amateurrangschikkingen en in 2003 werd hij profspeler, amper zes jaar nadat hij beginnen golfen was.

Hij bemachtigde enkele kaarten en begon zijn professionele carrière op de Alps Tour. Dankzij zijn sterke prestaties deed hij al snel mee aan de Challenge Tour, waar hij twee overwinningen in de wacht wist te slepen. De eerste was in 2009, op de Rolex Trophy in Genève en de tweede was in 2011, op de ALLIANZ Golf Open van Lyon.

In 2012 maakte hij zijn opwachting in de European Tour en na amper vier toernooien behaalde hij zijn eerste echte topoverwinning op Europees niveau: op de Andalucia Open won hij met een voorsprong van twee slagen tegen Matteo Manassero. In datzelfde jaar eindigde hij maar liefst vijf keer in de top 20, waardoor hij het jaar afsloot als 63ste in de
Race to Dubai.

Ook 2013 was een goed jaar voor Julien Quesne. Hij bevestigde zijn plek tussen de Europese elite dankzij zes plaatsen in de top 10 en een overwinning op de 70ste OPEN D'ITALIA LINDT. Daardoor sloot hij het jaar af als 42ste in de Race to Dubai.

Rafael Cabrera Bello

Rafael Cabrera Bello

Rafael Cabrera Bello werd profspeler in 2005, op 20-jarige leeftijd. Hij greep net naast een kaart voor de European Tour op de finale van de Qualifying School. Maar zijn prestaties leverden hem wel een plekje op in de Challenge Tour, de tweede Europese divisie.

In zijn debuutjaar won hij al meteen de MAN NÖ Open 2006 in de Challenge Tour in Oostenrijk en eindigde hij 13de in het Order of Merit-klassement tijdens de finale van de Challenge Tour.

Hij greep net naast de European Tour, maar maakte heel snel duidelijk dat hij tot de elite van het golf behoorde. Hij speelde in 2008 een consequent sterk seizoen in de Challenge Tour en behaalde een tweede titel, namelijk op de Credit Suisse Challenge.

Rafael behaalde zijn eerste overwinning in de European Tour op het einde van de zomer van 2009, op de Austrian Golf Open. Daar speelde hij een van de beste rondes van het jaar, met een schitterende score van 60 op de laatste dag.

In 2012 won Rafael de Dubai Desert Classic en veroverde hij zijn plek tussen de beste spelers van de wereld. Hij werd 3de op de Malaysian Open en de Volvo World Match Play, en 2de op de Irish Open.