!css

Société Générale Private Banking versterkt zijn directie in België

Société Générale Private Banking, de afdeling binnen de groep Société Générale die zich toelegt op vermogensbeheer, versterkt zijn directieteam in België. Thierry Garde werd op 1 december 2009 Vice-Voorzitter van het Directiecomité bij Société Générale Private Banking België. Rodolphe d'Ursel werd op 5 januari 2010 benoemd als Verantwoordelijke voor het Franse cliënteel in België.

Thierry Garde staat Jan De Coninck - Voorzitter van het Directiecomité van Société Générale Private Banking België - bij in het dagelijks bestuur. Hij zal zijn uitgebreide ervaring, o.a. opgedaan in het internationale bankwezen, goed kunnen benutten. Vooral met het oog op de verdere ontwikkeling van de vermogensbeheeractiviteiten in België, die momenteel 13 agentschappen omvatten.

Rodolphe d'Ursel neemt de verantwoordelijkheid van de Desk France op zich. Vanuit het agentschap in Brussel zal hij zich vooral toeleggen op Franse expats gebaseerd in België.

Deze beide benoemingen geven blijk van de ambitie van Société Générale Private Banking om haar activiteiten op het vlak van vermogensbeheer op de Belgische markt verder te ontwikkelen en voor de vermogende personen in België de referentie te worden.

Thierry Garde, 47 jaar, startte zijn loopbaan bij de Groep Société Générale in 1987 en werdvervolgens Adjunct-Directeur van de agentschappen in Saint-Etienne voor het Franseretailnetwerk. Daarna bouwde hij zijn carrière verder uit op internationaal niveau, onder andere in Moskou als Adjunct Algemeen Directeur van de Bank Vostok en vervolgens in Warschau als

Chief Executive Officer van SG Polen. Daarna werd hij in New York verantwoordelijke voor de opvolging van de Europese en Aziatische corporate cliënten in Noord-Amerika. Van 2006 tot 2008 vulde hij zijn rijke ervaring verder aan binnen Société Générale Private Banking Hambros als Adjunct-Verantwoordelijke voor de supervisie van de private bank op Gibraltar, de Bahamas en de Kanaaleilanden. In 2008 keerde hij terug naar de zetel van Société Générale Private Banking in Parijs en leidde er meerdere interdepartementale projecten vooraleer hij op
1 december 2009 benoemd werd tot Vice-Voorzitter van het Directiecomité van Société Générale Private Banking in België.

Thierry Garde is afgestudeerd aan het Institut d’Etudes Politiques de Paris en heeft een Master in Publiek en Fiscaal Recht van de Université Paris II Assas.

Rodolphe d'Ursel, 48 jaar, begon zijn carrière in 1992 als juridisch adviseur bij de CBC Banque S.A. (KBC Groep) in de departementen Juridische Zaken en Kredieten. In 2000 ging hij aan de slag bij de Bank HSBC Dewaay N.V. als Senior Juridisch Adviseur (Fondé de Pouvoirs Principal). Vanaf 2005 nam hij de verantwoordelijkheid van de dienst Patrimoniaal Advies op zich en werd hij lid van het Directiecomité van het Belgische filiaal van BNP Paribas Wealth Management N.V. Sinds 5 januari 2010 is Rodolphe d'Ursel Verantwoordelijke Desk France bij Société Générale Private Banking België.